Algemene voorwaarden

 

Algemene voorwaarden

SAMENWERKEN?

DIT MOET JE OOK WETEN.

GEGEVENS

Bedrijfsnaam: Fotografie Hovaere Kim

Websites: www.fotografiehovaerekim.be

Email: info@fotografiehovaerekim.be

 

 


 ALGEMEEN

 

DE  BEELDEN

Het uiteindelijk aantal opgeleverde foto’s is sterk afhankelijk van een aantal factoren – waaronder bijvoorbeeld de duur van de reportage, en kan dus onmogelijk op voorhand vastgelegd worden. Uit alle gemaakte foto’s maken we een selectie dewelke vervolgens bewerkt worden in onze typerende stijl. Foto’s die deze selectie niet haalden of onbewerkte foto’s kunnen we onmogelijk aanleveren. Er worden nooit RAW-bestanden overgemaakt naar de klant.


PUBLICATIE FOTO’S

Door ons gemaakt beeldmateriaal kan ten allen tijden gepubliceerd worden op onze website, facebook of andere sociale media. Daarnaast kunnen we het beeldmateriaal ook gebruiken voor andere promotionele doeleinden en publicaties, waaronder, doch niet uitsluitend, portfolio, advertenties, tijdschriftartikelen, wedstrijden, in drukwerk, beursmateriaal en demonstratiemateriaal. Indien u dit niet wenst, gelieve ons hiervan vooraf op de hoogte te brengen.

Beeldmateriaal mag door de klant gedeeld worden op sociale media. De klant zal steeds volgende informatie vermelden: Fotografie Hovaere Kim / www.fotografiehovaerekim.be



AUTEURSRECHT

Een (huwelijks)reportage wordt door de wet beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij dus onderhevig aan auteursrechten. Een deel van de reportage kan dan ook worden gefactureerd als auteursrecht, de foto’s blijven daarbij eigendom van de fotograaf. Bij volledige betaling van de (huwelijks)reportage krijgt de klant het recht om de foto’s te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto’s wenst te gebruiken voor commerciële doeleinden dient dit eerst voorgelegd te worden aan de fotograaf.



GESCHENKBONNEN

Geschenkbonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar na uitgiftedatum. Hierna kan de geschenkbon enkel nog na uitdrukkelijk akkoord van de fotograaf gebruikt worden, maar zullen eventueel gewijzigde prijzen van toepassing zijn. Indien op de bon geen bedrag, maar een omschrijving van een dienst staat beschreven, zal de gebruiker van de bon het eventuele prijsverschil moeten bijbetalen om van dezelfde dienst te kunnen genieten. Overwaarde van een geschenkbon (bijvoorbeeld wanneer de bon ingeleverd wordt voor een ander type en goedkopere fotoshoot dan vermeld) wordt niet terugbetaald bij inlevering van de bon.


 

BETALING

Bij boeking van een communie-, gezins-, familie-, zwangerschapsshoot zal er een voorschot van 10% gevraagd worden. 


De boeking van een huwelijksreportage is pas definitief na het betalen van een voorschot van 40% van de totale factuur.

Dit voorschot kan bij annulatie, om welke reden dan ook, niet teruggevorderd worden en wordt dus beschouwd als annulatiekost.

De foto’s in hoge resolutie kunnen pas opgeleverd worden na betaling van het resterend bedrag. De bewerking duurt gemiddeld tot 6 à 8 weken na het huwelijk.


BETALINGSTERMIJN.

De facturen zijn betaalbaar vijftien dagen na factuurdatum. Indien een factuur niet binnen de betalingstermijn wordt voldaan is over het openstaande factuurbedrag de wettelijke rente verschuldigd nadere ingebrekestelling door fotograaf. Dit bedrag zal vermeerderd worden met 20 EUR administratiekosten per aangetekend schrijven.


VERZENDINGEN

Indien een bestelling verzonden wordt per post, kan Fotografie Hovaere Kim op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld bij eventuele schade toegebracht tijdens de levering.


PRIJZEN

Prijzen en voorwaarden voor een huwelijksreportage of fotoshoot kunnen elk moment worden aangepast. De prijs die afgesproken wordt op moment van boeking blijft echter steeds ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen.


ONLINE GALERIJ

De online galerij blijft minstens drie maanden gratis beschikbaar. Hierna kan de online galerij door de fotograaf verwijderd worden.



  

FOTOSHOOT & EVENTFOTOGRAFIE

 

DE FOTOSHOOT

 

Voor de fotoshoot wordt een afspraak gemaakt die voor de fotografe en de klant beiden schikt. In geval van slecht weer (regen, zeer donkere lucht) mag de fotoshoot worden afgezegd door fotografe of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoshoot besloten.

 


De fotograaf is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op niet-gekalibreerde beeldschermen of afdrukken die niet door fotograaf geleverd zijn.

 

 

ANNULATIE

Een fotosessie kan geannuleerd worden tot de dag voorafgaand aan de geplande sessie. Bij annulatie op de dag van de sessie zelf of indien de klant zonder verwittigen afwezig blijft, zal een annulatiekost van 50 EUR aangerekend worden.

 

BETALING

De foto's worden pas bewerkt en de gallerij met foto's wordt pas openbaar gemaakt of verzonden naar de klant nadat het volledige bedrag van de fotosessie betaald is.

 

Er worden nooit RAW-bestanden overgemaakt.

 

 

HUWELIJKSFOTOGRAFIE

 

BOEKING, BETALING, ANNULATIE

De boeking van een huwelijksreportage bij Fotografie Hovaere Kim is definitief na het betalen van een voorschot van 40 %. Dit voorschot dient tevens als annulatiekost: indien een huwelijksreportage geannuleerd wordt kan dit bedrag niet teruggevorderd worden. Zonder betaling van dit voorschot is er geen boeking. 

De foto’s in hoge resolutie kunnen pas opgeleverd worden na betaling van het resterend bedrag. De bewerking duurt gemiddeld tot 6 à 8 weken na het huwelijk.

 

OVERMACHT 

Bij afwezigheid door overmacht/ziekte van de fotograaf op de afgesproken huwelijksdatum, wordt een andere huwelijksfotograaf gezocht die een gelijkaardige stijl hanteert. In het geval er geen andere beschikbare fotograaf gevonden kan worden, wordt het voorschot terugbetaald en heeft de klant recht op een gratis afterwedding-fotosessie.

 

AANTAL FOTO'S

Het geleverde aantal foto's varieert naar gelang de duur van de reportage en andere variabelen, en kan dus onmogelijk vooraf vastgelegd worden. Uit alle gemaakte foto's maakt de fotograaf een selectie. Deze foto's worden vervolgens bewerkt in de stijl van de fotograaf. De foto's die de selectie niet haalden en de onbewerkte foto's kunnen onder geen beding verkregen worden. Er worden nooit RAW-bestanden overgemaakt.

 


 ALBUMS

Huwelijksalbums worden pas gedrukt na goedkeuring van de opmaak. In de prijs van het huwelijksalbum zit steeds deze opmaak met 8 aanpassingen (verdeeld in maximum 2 correctierondes) inbegrepen, als ook de drukwerkbegeleiding en de drukkosten. De opmaak van het huwelijksalbum moet steeds betaald worden, ook als het huwelijksalbum uiteindelijk niet gedrukt wordt.